Sead to Seal

Young Living is heel strikt op hun gepatenteerde Seed to Seal™ kwaliteitskeurmerk. Kort gezegd: ze bewaken de kwaliteit van het zaadje dat de grond ingaat, tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daar tussenin. Dit houdt in dat ze al hun gewassen zelf, op hun eigen boerderijen verbouwen. Alle gewassen voldoen aan de hoogste eisen. Het oogsten, destilleren en bottelen gebeurt allemaal in eigen beheer. Door dit beleid wordt de kwaliteit van de oliën gewaarborgd. 

 

Stap 1: Seed – Zaden

De zaden en planten worden uitvoerig gecontroleerd op hun vermogen om hoogwaardige essentiële oliën te produceren. 

Stap 2: Cultivate – Cultiveren

Het verantwoord en duurzaam telen en oogsten. Young Living doet onophoudelijk onderzoek dat de hoge standaard op alle boerderijen en landerijen opgevolgd wordt. 

Stap 3: Destill – Destilleren

Met vernieuwende technieken weet Young Living de belangrijkste bestanddelen uit de plant te behouden. Men gebruikt lage temperatuur en lage stoom destillatie. Door dit proces gaat de therapeutische kracht niet verloren. 

Stap 4: Test – Testen

Young Living gebruikt alleen eerste destillatie olië. Iedere olie gaat door een proces van strenge keuring en testen in de eigen laboratoria om de puurheid en de kracht te kunnen garanderen.

Stap 5: Seal – Verzegelen

Elke essentiële olie wordt zorgvuldig gebotteld en geëtiketteerd en wordt dan wereldwijd verstuurd naar de leden van Young Living. Ieder flesje heeft een code, op deze manier is ieder flesje traceerbaar naar de plek van origine.