In de spotlight:

Thieves

Een verhaaltje

Er waren eens vier handelaars in kruiden en specerijen uit Frankrijk. Ze brachten onder andere kruidnagel en kaneel uit India naar Frankrijk. Maar met het uitbreken van de pest werd alle internationale handel verboden. Na een tijd zaten ze zonder geld en moesten ze een andere bron van inkomsten zoeken.
Ze besloten een mengsel te maken waarmee ze zich konden inwrijven waardoor ze beschermd waren tegen de pest. Ze gebruikten azijn, olie, kaneel en kruidnagel en andere kruiden. 

Ze besloten de pestslachtoffers te bestelen.
De koning kreeg te horen over hun florerende dievenhandel en wilde hun geheime recept, hun geheime immuniteitsformule! Hij stuurde soldaten op hen af. De vier dieven werden gevangen genomen en voor de koning gebracht. Ze hadden de keuze, of ze vertelden hem hun geheime formule of ze gingen op de brandstapel. Hun keuze was snel gemaakt en ze vertelden de koning hun geheim recept.

Gary Young ontdekte de vele verschillende verhalen over de dieven of ‘the thieves’ in zijn studie naar essentiële olie in 1990. Hij bestudeerde alle verhalen, want elk verhaal vertelde ook een andere samenstelling van essentiële oliën. Hij kwam tot de conclusie dat elk verhaal de volgende vijf essentiële oliën bevatten:
Kaneel (schors), kruidnagel, citroen (schil), eucalyptus radiata en rozemarijn ct 1,8 cineol. Hij deed verder onderzoek naar deze vijf oliën en ontdekte dat een combinatie van deze vijf 99,96% van alle bacteriën doodde. Een heel krachtige combinatie dus.

 

Young bracht de ‘dievenolie’ op de markt onder ‘Young Living Thieves® oil’. Hij ontwikkelde tevens een hele lijn om het huis van kelder tot zolder te desinfecteren, te ontsmetten en te reinigen. Zo heb je een raamspray’s, schoonmaakproducten, tandpasta's, allemaal op basis van de olie Thieves.

Toepassing en gebruik

Thieves ondersteunt het immuunsysteem en een sneller herstel bij verkoudheidsverschijnselen zoals keelpijn, hoesten, niezen en een loopneus. Smeer het (verdund met een draagolie) onder je voeten bij de eerste verschijnselen en doe het samen met Purification essentiële olie in de diffuser om het huis virus- en bacterievrij te maken. Gaat er een virus rond op school? Bescherm je kind door een druppel Thieves onder beide voeten te smeren. 

De olie is ook zeer geschikt bij ontstoken tandvlees en een koortslip. Bij hand/voet/mondzeer wordt het rondom de blaren gesmeerd. Gebruik het bij blaasontsteking op je onderbuik. Gorgel met Thieves bij keelpijn. Wrijf het op de gewrichten (artritis) om pijn te verlichten. Wrijf op borst en rug bij bronchitis. Er zijn nog zoveel meer toepassingen!

Eigen ervaring

Thieves is mijn favoriete olie! Het heeft zoveel mogelijkheden. Ik houd van de geur - je ruikt de kaneel en kruidnagel - dus de diffuser staat bij ons thuis bijna dagelijks aan met Thieves erin. Fijn tegen geurtjes van bijvoorbeeld koken. Stinkt de vaatwasser of de wasmachine? Ook dan gaat er een druppeltje Thieves mee met de volgende lading. Het maakt ook nog eens extra schoon!

Ons hele gezin heeft voor de gezondheid baat bij deze fijne olie. We hebben al menig verkoudheidsvirus te grazen genomen. En bij onze dochter Yara smeer ik het bijvoorbeeld op haar onderbuik bij blaasontsteking. Dat helpt erg goed bij haar. Ontstoken tandvlees hebben we een aantal keren behandeld en ik moet zeggen dat het vrijwel meteen werkt. Het smaakt niet lekker en het prikt - heel even - in de mond, maar de werking is fantastisch. Waar ik Thieves ook voor gebruik, is voor hoofdpijn. Ik doe een druppel op mijn duim en druk het tegen mijn verhemelte. En de hoofdpijn verdwijnt...

De schoonmaakproducten van Thieves zijn ook erg fijn. Een half dopje is genoeg in een emmer. Het ruikt fijn en bevat geen chemicaliën en ik moet zeggen dat dat toch heerlijk schoonmaken is. De werking is krachtig. We gebruiken ook de handzeep en tandpasta van Thieves en beide zijn fijn in gebruik. Ik heb geen tandvleesontsteking meer gehad sinds ik Thieves tandpasta gebruik. 

 

Kortom: een veelzijdig product met vele toepassingen. De olie is helemaal geïntegreerd in ons dagelijks leven.