Oliën uitgelicht

 

Hieronder vind je een selectie van oliën met in het kort hun eigenschappen en toepassing. Hierdoor krijg je een eerste idee waarvoor je een olie zou kunnen gebruiken. Deze oliën zitten momenteel in de Starter Kit. Zo zie je dat je met deze kit echt al heel veel klachten kunt aanpakken.

Echter zijn er nog 121 andere oliën verkrijgbaar met daarnaast nog supplementen, huishoudelijke producten, verzorgingsproducten, enz. Hiervoor verwijs ik je naar de productengids

 

Francincense 
(Boswellia carterii) helpt het immuunsysteem te versterken door het verhogen van leukocyten activiteit, kalmeert en centreert; bevat een hoge mate van sesquiterpenes, die stimuleren het deel van de hersenen dat de emoties regelt. Het helpt ook de hypothalamus, hypofyse en pijnappelklier die veel van de belangrijke ho
rmonen in het lichaam produceren.

Frankincense is o.a. te gebruiken bij: ongerustheid, zwellingen, wratten, stress, schaafwondjes, striae, rimpels en pigmentvlekken, ademhalingsproblemen;

Lavender
(Lavandula angustifolia) werkt ontspannend en kalmerend, het is een adaptogen (reguleert datgene in het lichaam wat op dat moment nodig is).

Lavender is o.a. te gebruiken bij:ontspanning, het verlichten van stress, stimulans voor het uithoudingsvermogen, energie, bij snijwonden, kneuzingen en huidirritaties, slaapproblemen, bacteriën, verbranding door zonnen

Peppermint

(Mentha piperita) ondersteunt de luchtwegen en het spijsverteringsstelsel;

Peppermint is o.a. te gebruiken bij: concentratie en mentale scherpte te verbeteren, betere spijsvertering, verkoudheid, koorts, hoofdpijn, constipatie, maagzuur, buikkrampen, stijfheid, lusteloosheid;

Lemon

(Citrus lemon) stimuleert het immuunsysteem, de spijsvertering, antioxidant;

Lemon is o.a. te gebruiken bij:ondersteunt een gezonde huid en de bloedsomloop, het heeft reinigende en zuiverende eigenschappen, bij een opgeblazen gevoel, futloosheid, onrust, broze nagels en broos haar, infecties, zweertjes in de mond, insectenbeten, hoesten.

Purification

Bevat: citronella, rozemarijn, citroengras, lavandin, melaleuca alternifolia en myrthe.

Geformuleerd om te vernevelen om de lucht te reinigen en te neutraliseren van bijv. sigarettenrook en andere onaangename geuren. Purification kan ook rechtstreeks op de huid gebruikt worden om te reinigen en insectenbeten en krasjes te verlichten.

Panaway

PanAway olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl:
Peppermint: (Mentha piperita) is verkoelend voor de huid. Het blokkeert de pijn en vergroot de andere effecten van de oliën;
Wintergreen: (Gaultheria procumbens) is verwarmend. Het bevat methylsalicylaat en heeft een cortisone-achtig effect, dat pijn en ontstekingen van spieren en gewrichten vermindert;
Helichrysum oli:e (Helichrysum italicum) is een krachtige natuurlijke ontstekingsremmer. Het verbetert ook de bloedsomloop en kan helpen bij het zuiveren van het bloed;
Clove olie: (Syzygium aromaticum) heeft ontstekingsremmende, antiseptische, verdovende en anti-infectieuze eigenschappen! Daarom is Clove olie ook zo krachtig voor artritis en reuma;

PanAway is o.a. te gebruiken bij: hoofdpijn, natuurlijke ontstekingsremmer, verlicht de pijn van reuma en artritis, botpijn, circulatie, verstuikingen, spierspasmen, blessures

 

Digize

DiGize is een olie die speciaal is samengesteld om het spijsverteringsstelsel te ondersteunen. Bij een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, opgezette darmen, prikkelbare darmsyndroom, diverticulitus, koliek en andere darmproblemen werkt de DiGize ondersteunend. Ook andere problemen zoals Candida kan de DiGize aanpakken. En het helpt parasieten die zich hebben gevestigd in het spijsverteringsstelsel aan te pakken.

Ook voor kleine kinderen die last hebben van maag- of darmproblemen kan DiGize enorm verlichting brengen. Zoals voor kinderen altijd noodzakelijk dient deze olie ook voldoende verdund te worden. Maar onder die voorwaarden mag het aangebracht worden op het buikje of op het zachte gedeelte van de voetjes bij krampjes.

 

Thieves

Deze samengestelde olie met o.a. kruidnagel, kaneel en citroen ondersteunt het immuunsysteem, zodat je beter bestand bent tegen virussen en bacteriën.
Voorkom griep of verkoudheid door Thieves® te gebruiken of ondersteun het herstel met deze etherische olie.
Ook voor het zonder chemicaliën, maar wel grondig reinigen van handen, tanden en huis zijn er producten gebaseerd op Thieves®.

Het recept voor deze samengestelde etherische olie is gebaseerd op de overlevering van Franse dieven in de 14de eeuw, die tijdens de pest epidemie overledenen bestolen.
Ze gebruikten het mengsel om immuun voor de ziekte te zijn.
Thieves® ondersteunt het immuunsysteem en een sneller herstel bij verkoudheidsverschijnselen zoals keelpijn, hoesten, niezen en een loopneus.
Door de combinatie van etherische oliën werkt Thieves® ook bijzonder goed bij het veilig schoonmaken van je huis, je handen en mond.

 

R.C.

RC is een zeer sterke blend met name gericht op het ademhalingssysteem. Het ondersteunt een gezonde longwerking en door zijn samenstelling is deze blend zeer geschikt om ondersteuning te bieden bij diverse ongemakken aan de luchtwegen. Ook heeft RC een verlichtende werking bij allergieën. Het heeft een sterk antivirale werking en gaat de strijd aan tegen infecties en ontstekingen.

Copaiba

Copaiba is een krachtige en veelzijdige olie. Deze olie heeft de speciale eigenschap de werking van andere oliën te versterken. Om die reden is de Copaiba een geweldige olie om te gebruiken in bijvoorbeeld een combinatie van oliën tegen pijnen of ontstekingen. Daarnaast helpt Copaiba de lichaamseigen reactie op irritatie en verwondingen.

Los daarvan heeft Copaiba van zichzelf ook een ontstekingsremmende werking, zowel intern als extern. Zo werkt het bij ademhalingsproblemen als bronchitis, bij huidproblemen als acné of psoriasus, maar ook bijvoorbeeld bij reumatische pijnen of blaasontsteking. Verder kan Copaiba het urinewegstelsel ook helpen bij bijvoorbeeld nierproblemen of incontinentie. Copaiba kent van oudsher veel verschillende toepassingen, waarvan velen inmiddels wetenschappelijk zijn onderzocht.


 

Stress Away

Stress Away olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten. Deze olieblend bevat Copaiba, Lavender, Cedarwood, Ocotea, Lime, Vanille Absolut en als draagolie kokosolie.
Stress Away is een heel veelzijdige olie en doet zijn naam zeker eer aan. Hij neemt gevoelens van stress weg! Dus heel goed in te zetten bij stress, angsten, paniek, mentale vermoeidheid etc.
Het is een heerlijke rustgevende blend. Dus wordt ook vaak gebruikt om beter te kunnen slapen.