Yara's buikgevoel

Gepubliceerd op 22 januari 2019 om 12:16

Met vijf mensen in huis is er regelmatig iemand die een vervelend buikgevoel heeft. Vooral ons meervoudig gehandicapte dochtertje Yara reageert erg sterk op prikkels vanuit de buik. Niets doet er meer toe, alleen dat vervelende gevoel. Je kunt haar niet afleiden of zeggen: "het gaat wel weer over". Nee, ze blijft in dat gevoel, in de pijn, hangen. Met als gevolg dat ze niet wil eten of drinken en een zielig hoopje mens is. 
Vaak is het gissen waar ze last van heeft maar de jaren (bijna 10 inmiddels!) hebben me geleerd dat haar buik de grootste spelbreker is. Dan kan het door verstopping zijn of er ligt een blaasontsteking op de loer. 

In mijn leven voor de oliën (ja echt, er is een leven voor én na) stopte ik Yara vol met paracetamol, laxeermiddelen, cranberrysap, D-mannose, echinaforce en een onderhoudsdosis antibiotica om toch vooral maar de pijn, verstopping of blaasontsteking te voorkomen. En ze kreeg ook nog eens maagzuur van al die rommel waardoor we een naar roze goedje moesten toedienen om dat weer te bestrijden. Wat een ellende. En als het nu hielp... Maar nee. We hebben dagen en nachten naast een ziekenhuisbed doorgebracht omdat ze telkens zo verzwakt raakte dat ze opgelapt moest worden met zuurstof en een stevige antibioticakuur. 

Natuurlijk is het goed dat je symptomen kunt bestrijden maar eigenlijk wil je het van binnenuit aanpakken. Bij Yara is dat niet eenvoudig. Ze krijgt speciale sondevoeding en daarnaast wat hapjes om haar mondgevoel te stimuleren. Het is dus niet zo dat je haar hele dieet kunt omgooien. Ook kan ze geen pillen slikken of drankjes drinken voor probiotica. Wat ze niet lust... weigert ze met de lippen stijf op elkaar. Wat was het een zoektocht om haar - blijvend - van het nare buikgevoel af te helpen. 

En toen...

Was daar Young Living...

Nu al drie jaar geleden...

Het lijkt zo onwerkelijk. We hoefden maar een olietje over haar buik en onder haar voeten te rollen en ze kon zonder vervelend buikgevoel weer verder! Hoe is dat mogelijk? Waarom werkte dit wel en al het andere niet? Vol ongeloof hebben we de eerste maanden naar Yara gekeken. Ze veranderde van een zielig hoopje mens - die elke maand wel een dokter zag - in een levenslustige "gezonde" meid! (tussen aanhalingstekens omdat haar syndroom en ernstige handicap natuurlijk niet verdwijnen).

Alleen een olietje rollen?

Maar hoe dan?

Jaaaa en dat is het geheim van de smid :-) Nee, gelukkig niet. Geen geheimen. Young Living is transparant over haar producten en je weet wat je gebruikt. Daar komt geen greintje magie of chemische toevoeging bij kijken. Het is zoals het is: puur uit de natuur. Back to basic. Zoals men vroeger kruiden, wortels en planten gebruikte om de mensen te genezen (ik moet dan erg denken aan de "Aardkinderen" boekenreeks van Jean M. Auel, ken je die? Ik verslond deze boeken!). Zo haalt Young Living de olie uit de kruiden, wortels, bomen en planten en doet ze super geconcentreerd in een flesje. 

En ja, dat zo'n flesje dan vol werkzame stoffen zit moge duidelijk zijn. Yara kun je niet voorhouden dat het werkt. Je kunt niet inspelen op haar emoties. Niet dat je een placebo medicatie geeft en haar vertelt dat het echt helpt en dat ze zich daar beter door gaat voelen.
Ze heeft het buikgevoel. Of niet. 
Ze reageert op het product. Of niet. 
Er is geen middenweg.
Dus dat ze al drie jaar uit het ziekenhuis is gebleven maakt dat zij de beste testimonial voor Young Living is die er maar is. 

De Starterkit was het enige dat we nodig waren om Yara zo fantastisch te helpen. Deze bevat verschillende oliën voor haar buikgevoel. Maar ook oliën om te kalmeren, voor prikkelverwerking, om lekker te slapen, fris wakker te worden, alert te zijn, om te ondersteunen bij gesnotter en geblaf. Haar redder in nood, maar natuurlijk doen wij als gezin lekker mee en zijn we allemaal helemaal in de oliën (inmiddels is onze collectie oliën al flink uitgebreid haha). 

Van een AUWIE buik naar een BLIJE buik!

 


 »